דופלקס באריאל

שטח הדירה: 175 מ"ר

סיפורו של פרוייקט:

דירת הדופלקס באריאל, היתה דירה צפופה ודחוסה, ובה מטבח, סלון וחדרי שינה בקומת הכניסה. בקומה השניה חלל גדול ששימש פינת טלוויזיה ואזור כביסה, עם מרפסת גדולה.
קומה מבוזבזת ולא נגישה, בשל ניתוקה משאר חללי הדירה.

כאשר ראיתי את הקומה השנייה היה לי ברור שקומה זו, שבה ממוקמת המרפסת, היא לב ליבו של הבית וזה המיקום הראוי לחלל הציבורי.
משמעות הדבר היא העברת החלל הציבורי, אל הקומה השנייה, בצמוד למרפסת בקומה זו.

אחרי עיכול של הרעיון המהפכני, הודיעו לי בעלי הבית שהולכים על זה…

במסגרת הפרוייקט:

העברת החלל הציבורי אל הקומה השנייה.
הסלון, המטבח, שירותי האורחים ופינת העבודה, מוקמו בחלל זה, ליד המרפסת.
פתיחת תקרת רביץ בקומה השנייה, חשפה תשתית של גג רעפים שהגביה מאוד את החלל ויצר חלל גבוה ומאוורר.

שינוי מהלך המדרגות והחלפת מדרגות הבטון במדרגות ברזל, תרמו אף הם ליצירת חלל מרווח ומאוורר.
העברת החלל הציבורי לקומה העליונה אפשרה הגדלת החדרים בקומת הכניסה ויצירת חלל מרווח גם בקומה זו.

פרוייקט זה התפרסם במגזין "בניין ודיור".

צלם: אסף ספקטור.

שתפו: