דופלקס גג בתל אביב

שטח הדירה: 150 מ"ר

סיפורו של פרוייקט:

מעשה בקורת בטון בולטת מהרצפה שניצבה בחלל הסלון כפיל לבן.

בעלי הדירה פנו אלי בבקשה לעצב דירת דופלקס גג חדשה, שרכשו בבניין שעבר תמ"א. הדירה נרכשה מאובזרת במטבח וברצפה מבריקה,  בניגוד מוחלט לטעמם של בעלי הדירה.

בתוך חלל הסלון ניצבה קורה מהרצפה בגובה 70 ס"מ, באורך של כ 2 מטרים, שתמכה בגרם המדרגות התלוי. את הקורה לא ניתן להסיר.

היה לי ברור שיש צורך באלמנט שייצר הפרדה בין אזור הכניסה לבין הסלון וכי יש צורך לטפל בקורה שניצבת במרכז החלל. ראיתי לנגד עיני ספריה דו-צדדית, שתיצור הפרדה אך יחד עם זאת, לא תחסום את החלל.

את הספרייה תכננתי כספריה דו-צדדית, שהותקנה על גבי הקורה, זאת כדי להסתיר את הקורה שניצבה בחלל הסלון. החלק התחתון של הספרייה בנוי מחלק אטום שמחפה את קורת הבטון ומעליו ספריה אוורירית.

חיפוי הרצפה המבריקה בפרקט מעץ מלא יצר תחושת חמימות שהייתה חסרה בדירה.

מיקום עמוד טלוויזיה מעץ מאפשר צפייה בטלוויזיה מול הנוף הנשקף ממרפסות הדירה. בפרויקט זה תוכננו מקומות אחסון בכל מקום אפשרי בדירה ואף נעשה שימוש בקונסטרוקציית המדרגות ליצירת מקומות אחסון הפונים אל חלל המשחקים ואל המסדרון.

צלמת: שירן כרמל

שתפו: