קוטג' בהרצליה

שטח הבית: 200 מטרים

סיפורו של פרוייקט:

קוטג' בהרצליה. בעלי הבית פנו אלי לפני רכישת הנכס, כדי שאתלווה אליהם לבחינת כדאיות רכישה ושיפוץ. למרות מצבו וסגנונו המיושן של הבית, היה לי ברור שהנכס בעל פוטנציאל, וכי בעזרת תכנון נכון ניתן להפוך אותו לבית עכשווי ומודרני, בעל עיצוב מוקפד המותאם לצרכי וסגנון הדיירים.

הבית עבר שינויים מהפכניים, כמעט בכל אזור, כיוון שברוב אזורי הבית בוצעו שינויים מבניים ועיצוביים. גרם המדרגות שהוביל לתוך הבית, היה גרם מדרגות פנימי, תחום בין שני קירות.
מיקום המדרגות שונה לגרם מדרגות חיצוני, שאפשר כניסה מרווחת ומרשימה מהרחוב, לתוך החלל הציבורי ולא לתוך מסדרון.

מבנה החלל הציבורי השתנה לחלוטין.
פתחי הוויטרינות והחלונות בכל החלל הציבורי נפתחו והוגדלו. המטבח שהיה סגור ותחום בין קירות, הפך להיות מטבח מרווח ופתוח הפונה אל החלל הציבורי. לשם כך נהרסו קירות והוסרו עמודי תמך, תוך שימוש בקורות ברזל לתמיכת המפתח החדש שנוצר.

במפלס התחתון שהיה נפרד משאר חלקי הבית, מוקם משרד. החלל היה סגור וחשוך. במסגרת התכנון החדש, הוסרו קירות והחלל הפך ליחידת מתבגרים פתוחה ומרווחת, עם קשר עין לאזור החלל הציבורי. האור מוויטרינת הסלון והמטבח מגיע גם אל המפלס התחתון. מאזור חשוך וצפוף הפכה יחידת המתבגרים לחלל מואר ומרווח.
כל אזורי הבית טופלו ועברו שיפוץ מן היסוד: חדרי שינה, חדרי רחצה, מרפסות וכמובן גם גינה.

שתפו: